Relatietherapie Vroomshoop – Gea Schonewille

Binnen een liefdesrelatie kan communicatie die moeizaam verloopt, zorgen voor irritaties en onbegrip tussen jullie tweeën. Het gevolg hiervan is dat er een verwijdering ontstaat, naarmate dit langer aanhoudt. Van liefde is steeds minder sprake en op de voorgrond treden afstandelijkheid, wrok, onbegrip en jaloezie. Zorg dat deze negatieve spiraal wordt onderbroken en kies voor Relatietherapie Vroomshoop.

Onderlinge verbinding herstellen

Er is een reden dat jullie de relatie ooit zijn gestart. Nu voel je dat misschien niet, vanwege de ruzies en moeizame communicatie. Laat mij jullie helpen om de verbinding en de weg naar jullie liefde terug te vinden. Pas als je kijkt naar de verbondenheid, is er in dit stadium ruimte om met een milde blik en belangstelling naar de ander te kijken.

Leer elkaar echt goed kennen tijdens relatietherapie

Waar jullie als individuen dit liefdesavontuur zijn aangegaan, zijn twee geschiedenisverhalen, uiteenlopende ervaringen, gedachten, wensen en misschien trauma’s meegekomen. Tijdens de eerste periode waarin verliefdheid de boventoon voert, komt dit niet zomaar aan de orde. Het wordt een ander verhaal als er tijdens jullie relatie iets heftigs gebeurt. Dit kan zijn:

 • Overlijden
 • Ziekte
 • Miskraam
 • Promotie op het werk
 • Tegengestelde belangen

Dit heeft dusdanig veel invloed op jullie als persoon, dat het de relatie ineens onder druk kan zetten. Wordt er bij zo’n ingrijpende gebeurtenis niet gereageerd zoals je verwacht of hoopt, dan kan het zijn dat jullie je terugtrekken.

Wederzijds respect

In een liefdevolle relatie wordt aandacht besteed aan het samenzijn en durven jullie je bloot te stellen aan de ander. Dit schept een bepaalde verwachting. Reageert je partner niet zoals jij in gedachten had, dan kan dit resulteren in:

 • ontstaan van geheimen
 • terugtrekken
 • leveren van kritiek
 • stellen van eisen
 • claimend gedrag
 • irritatie of boosheid
 • vluchten in een verslaving
 • een front vormen met een van jullie kinderen

Weet dat de negatieve houding die optreedt, ontstaat uit zelfbescherming. Dit gebeurt onbewust. Het is dus zaak bewust te kijken naar jullie relatie en het respect voor elkaar terug te vinden.

Patronen leren doorbreken

Jij en je partner handelen op een manier die bekend voor jullie is. Zelf ineens het roer omgooien, is dan vrijwel onmogelijk. Laat mij vanuit relatietherapie Vroomshoop helpen om de kwetsbaarheid op een veilige manier te laten zien en van hieruit werken aan herstel van jullie relatie. Voor jullie beiden is het belangrijk het achterste van je tong te laten zien en echt aan te geven wat je nodig hebt om gelukkig te zijn Omdat elke relatie uniek is, is relatietherapie altijd maatwerk.

EFT-relatietherapie Vroomshoop

Bij EFT-relatietherapie Vroomshoop proberen we de verbinding tussen jullie beiden te herstellen. Dit doen we met behulp van technieken die emoties verdiepen. Dit doen we met het doel de spiraal van angst en pijn te doorbreken. Zo ontstaat er ruimte voor het kenbaar maken van emoties die jullie als persoon kwetsbaar maken. Deze verdiepende vorm van relatietherapie maakt jullie ontvankelijker voor de gevoelens van de ander. Je gaat begrijpen wat de belevingswereld van je partner is. Dit zorgt voor begrip. Ervaar je dit dan sta je open voor het effect dat ervaringen en emoties doen met je partner. Hier rekening mee houden is de sleutel tot succes.

Imago relatietherapie

Om jullie te helpen kan ik ook Imago relatietherapie inzetten. Hierbij praten jullie direct met elkaar. Jullie gaan recht tegenover en dichtbij elkaar zitten. Of dit voor jullie de beste manier van relatietherapie is, bespreken we natuurlijk eerst.

Ervaringsgerichte relatietherapie in Vroomshoop

Niet denken, maar voelen en ervaren. Dat is wat ervaringsgerichte relatietherapie doet. Vanuit de wijsheid van je lichaam worden belemmerende dynamieken en patronen zichtbaar. Dit biedt ruimte om ze te veranderen. Wat je hieruit meeneemt, helpt je in jullie relatie.

Neem contact met mij op

Bezoek mijn website en neem contact op. Ik sta ook in de avonden en op zaterdagochtend voor jullie klaar. Laten we samen de schouders eronder zetten en jullie relatie weer een positieve boost geven.