Relatietherapie Tiel

Blijven de ruzies in jullie relaties maar komen? Ligt het seksleven stil en begrijpen jullie elkaar niet meer? Frustrerend, maar niet onbegrijpelijk bij een relatie die al langere tijd duurt. Als je leert herkennen hoe een relatiedip kan ontstaan, biedt dit de mogelijkheid om vanuit deze kennis te werken aan herstel.

Welke crises leiden tot relatieproblemen?
Als twee individuen zijn jullie in de relatie gestapt. Beide met verwachtingen en specifieke wensen. Vooral in het begin loopt alles eigenlijk vanzelf. De roze wolk van verliefdheid viert hoogtij en er is geen sprake van mindere kanten van je partner. Die zijn er misschien wel, maar je voelt ze op dat moment niet. Redenen waarom stellen met mij in contact komen voor relatietherapie Tiel, zijn:

  • afnemende passie
  • geheimen onderling
  • moeizame communicatie
  • onbegrip
  • heftige gebeurtenis

Deskundige relatietherapeut
Aanhoudende irritaties en oplopende ruzies staan een vrije en gezonde manier van communiceren in de weg. Als deskundige buitenstaander help ik jullie om inzicht te krijgen in het ontstaan van de ergernissen en problemen binnen jullie relatie. Ruzie maken hoeft niet erg te zijn, als het maar op een manier gebeurt die constructief is en niet ten koste gaat van jullie liefdesrelatie.

Verbetering aanbrengen doe je samen
Hoe moeilijk het nu ook kan lijken, weet dat het nooit te laat is om aan jullie relatie te werken. Openheid, eerlijkheid en respectvol naar de ander luisteren, zijn de eerste stap richting herstel van jullie samenzijn. Hiervoor is er ruimte voor jullie beiden om je verhaal uitgebreid te doen.

Hoe verloopt relatietherapie Tiel?
We kijken samen de geschiedenis van jullie relatie, maar ook naar het verleden van jullie beide afzonderlijk. Dit geeft inzicht in het verloop van jullie relatieproblemen en de individuele factoren die hier een rol in hebben gespeeld. Samen bespreken we welke problemen er op dit moment spelen en bij welke problemen ze verband houden met jullie relatie. Een gezonde communicatie is belangrijk om dit te bereiken. Ik reik jullie de handvaten die hiervoor nodig zijn.

Individuele gesprekken
Behalve gesprekken met jullie samen, bied ik jullie ook individuele gesprekken. Dit geeft ruimte om alles te zeggen wat je dwars, zonder de ander hiermee te kwetsen. Een relatie kan pas worden hersteld, als alle ballast boven tafel is gekomen. De individuele gesprekken gaan niet ten koste van de openheid, maar zijn puur om het voor jullie beiden mogelijk te maken je zegje te doen.

Hulp van twee therapeuten
Afhankelijk van jullie wensen en van wat jullie nodig hebben, is het mogelijk dat ik met een therapeuten samenwerk. Dit doe ik met Marianne Luijk. Hulp door twee therapapeuten kan net dat beetje extra steun geven. Hierdoor verloopt de relatietherapie niet alleen sneller, maar lukt het ook echt om de diepte in te gaan.

Neem contact met mij op
Zien jullie in relatietherapie Tiel dé oplossing voor jullie problemen? Neem dan contact met mij op. We gaan samen kijken wat jullie nodig hebben om de rest van jullie leven op een gelukkige manier samen te blijven.