Relatietherapie IJsselstein – Eveline Loerakker

Mijn naam is Eveline Loerakker en vanuit mijn praktijk in IJsselstein help ik stellen die te kampen hebben met relatieproblemen. Hiervoor pas ik EFT relatietherapie toe. Deze manier van werken is doeltreffend als het gaat om het oplossen van bestaande problemen en het herstellen van het vertrouwen en de communicatie onderling.

Wanneer naar relatietherapie in IJsselstein?

Is er binnen jullie relatie sprake van steeds meer ruzie of is er van passie bijna geen sprake meer? Zijn er problemen die niet goed worden opgelost en daardoor steeds tussen jullie blijven hangen? Relatietherapie kan hier bij helpen, net als bij een onbevredigend seksleven of een ontevreden gevoel binnen de relatie. Mijn ervaring is dat de meeste stellen contact met mij opnemen voor problemen die zijn ontstaan door:

 • Werkeloosheid
 • De komst van kinderen
 • Overspel
 • Ziekte
 • Een sterfgeval

Tegen welke problemen jullie binnen de relatie ook aanlopen, vanuit mijn expertise kan ik jullie met behulp van Emotionally Focused Therapie (EFT) helpen.

Relatietherapeut als onafhankelijke derde

Een onafhankelijke en eerlijke blik van Relatietherapie IJsselstein kan nodig zijn om door te kunnen met je partner. Hiervoor gaan we gezamenlijk aan de slag met de knelpunten die jullie ervaren. Blijf niet rondlopen met relatieproblemen, maar ga met mij starten aan het hervinden van jullie liefde. Door veelvuldige ruzies komen jullie langzaam maar zeker verder van elkaar af te staan. Misschien herkennen jij en je partner elkaar in de negatieve manier waarop jullie op over en weer reageren. Het gevoel van verbondenheid kan hierdoor onherstelbaar ver weg lijken.

Van koude sfeer naar warme verbondenheid

Als de irritaties blijven komen, is er van liefde weinig meer te voelen en dat is jammer. Er ontstaat een koude sfeer en de behoefte om elkaar op te zoeken verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Tijd om hier verandering in aan te brengen. Emotionally Focused Couple Therapie doet jullie inzien wat jullie met elkaar doen. Hierdoor wordt zichtbaar welk effect dat heeft op de gevoelens over en weer. Het is belangrijk dat jullie onthouden dat het nog niet te laat is om verbeteringen aan te brengen. Zolang jij en je partner openstaan voor elkaars frustraties en ongenoegen en zonder oordeel willen luisteren zal de relatietherapie haar vruchten afwerpen. Benieuwd hoe we met EFT relatietherapie IJsselstein jullie relatie gaan herstellen?

De 3 fases van EFT Relatietherapie IJsselstein

Als stellen bij mij komen, hanteer ik altijd een vaste manier van werken. Hierbij komt het volgende aan bod:

1.Doorbreken van de vicieuze cirkel
Jullie gaan bij mij ontdekken dat het niet nodig is zo heftig uit te de bocht te vliegen. Jullie gaan leren eerlijk aan te vertellen hoe je je voelt onder de heftige emoties die spelen. Denk hierbij aan boosheid of teruggetrokkenheid of een gekwetst gevoel. Vrijwel ieder mens leert om kwetsbare emoties te onderdrukken, zich terug te trekken of juist de aanval vol in te zetten. Als waarnemer van jullie ruzies kan ik jullie helpen in te zien hoe het kan dat de ruzies tussen jullie zijn gaan staan. De ruzies, die zijn jullie gezamenlijke vijand. Tijd om hierin tegen opstand te komen.

 1. Diepere verlangens naar de ander leren uitspreken
  Voor het slagen van de hulp is het essentieel dat jullie uit leren spreken wat je van elkaar nodig hebt. Zie ruzies als een heftige manier die je gebruikt om elkaar te horen of aan te raken. Als je dit eenmaal gaat voelen, is het mogelijk om elkaar opnieuw te verkennen. Je kwetsbaar opstellen naar de ander zorgt voor verdieping en heeft nog een fijn voordeel. Jullie kunnen hierdoor samen op een hernieuwde ontdekkingstocht naar elkaar. Resultaat: een sterke verbinding met elkaar en volop ruimte voor de liefde.
 2. Weer dichter tot elkaar komen
  De winst die wordt behaald met relatietherapie IJsselstein vraagt om nieuwe rituelen en plannen. Op deze manier gaan jullie hand in hand aan de slag met het bedenken van leuke dingen die de verbinding tussen jullie versterkt. Het maakt de liefde sterker en dat werkt verbinden. Als zich in de toekomst weer moeilijke situaties voordoen, weten jullie door de goede communicatie makkelijker om te gaan met tegenslagen. Jullie gaan ze dan echt samen aan.

Neem contact met mij op
Zet vandaag nog de dappere stap, bezoek mijn website en maak een afspraak voor het inplannen van relatietherapie IJsselstein. Eenmaal in mijn praktijk gaan we op een veilige en betrouwbare manier werken aan jullie liefdesrelatie.