Relatietherapie Groningen – Marleen Pastoor

Als je relatie onder druk staat, kan dat veel stress en spanning veroorzaken. Het is dan belangrijk om hulp te zoeken om samen met je partner aan de problemen te werken. Relatietherapie kan een goede keuze zijn als je merkt dat er problemen zijn binnen jouw relatie waar jullie zelf niet meer uit lijken te komen. Het kan gaan om ruzies die steeds terugkomen, onbegrip tussen partners of een gebrek aan communicatie. Tijdens de therapie krijg je handvatten aangereikt om deze problemen op te lossen en de communicatie te verbeteren.

Bij relatietherapie Groningen ben je aan het juiste adres. Wij bieden professionele begeleiding bij het verbeteren van jouw relatie.

Onze werkwijze als relatietherapeuten

Bij ons staat persoonlijke aandacht centraal. We willen graag weten wat er speelt binnen jouw relatie en waar jullie tegenaan lopen. Op basis daarvan stellen we een behandelplan op dat past bij jullie situatie.

Onze therapeuten hebben ruime ervaring en zijn gespecialiseerd in het begeleiden van stellen. We maken gebruik van verschillende methodes zoals EFT (Emotionally Focused Therapy) en Systemisch werken.

Wat kun je verwachten bij Relatietherapie Groningen?

Tijdens de therapie ga je samen met je partner aan de slag om jullie relatie te verbeteren. Je leert beter te communiceren, begrijpt elkaar beter en leert conflicten op te lossen. Door deze veranderingen zal jullie relatie weer gezond worden en kunnen jullie samen verder.

Maak nu een afspraak voor relatietherapie in Groningen via mijn website of stel zo je vraag aan mij en geef jouw relatie de aandacht die het verdient!

Wat is relatietherapie?

Relatietherapie is een vorm van therapie waarbij een getrainde therapeut koppels helpt om de emotionele verbinding te herstellen en problemen in hun relatie op te lossen. Dit kan alles zijn, van communicatieve problemen en financiële spanningen tot vertrouwenskwesties en seksuele problemen. Onze relatietherapeuten zijn speciaal getraind om deze problemen te identificeren en te werken aan oplossingen die langdurige verandering teweegbrengen. Een therapeut helpt jullie hierbij door gesprekken te voeren en oefeningen te geven waarmee jullie aan de slag kunnen.

Waarom werkt relatietherapie?

Het helpt om de onderliggende problemen in jullie relatie aan te pakken. Vaak gaat het niet alleen om oppervlakkige ruzies, maar zitten er dieperliggende emoties en overtuigingen achter. Een therapeut kan jullie helpen om deze emoties en overtuigingen bloot te leggen en ze samen op te lossen.

Daarnaast biedt een therapeut een neutrale blik op jullie situatie. Hierdoor kunnen jullie patronen herkennen die mogelijk bijdragen aan de problemen in jullie relatie. Door deze patronen te doorbreken, kunnen jullie nieuwe manieren vinden om met elkaar om te gaan.

Tijdens de eerste sessie zullen we kennismaken met elkaar en bespreken wat jullie verwachtingen zijn van de therapie. Vervolgens gaan we aan de slag met het onderzoeken wat jullie interactie en communicatie patronen zijn. Door middel van gesprekken, oefeningen en opdrachten werken we samen aan het herstellen van de emotionele verbinding tussen jullie als stel.

Waarom is EFT-relatietherapie populair?

EFT-relatietherapie (Emotionally Focused Therapy) is momenteel een populaire vorm van relatietherapie omdat het zich richt op het vergroten van de emotionele verbinding tussen partners. Dit is belangrijk omdat veel relationele problemen voortvloeien uit verlies van verbinding of de onvoorziene gebeurtenissen in het leven die deze verbinding bedreigen. Door te werken aan de emotionele band tussen partners, kunnen echtparen beter communiceren en hun conflictvaardigheden verbeteren.

Wat gebeurt er tijdens een EFT-relatietherapiesessie?

Tijdens een EFT-sessie zul je enkele van de volgende activiteiten ervaren:

  • De therapeut zal beide partners betrekken bij het bespreken van hun zorgen
  • Jij en jouw partner zullen worden gevraagd om te verwoorden hoe je je voelt over bepaalde aspecten van de relatie
  • De therapie zal helpen om gezonde communicatiepatronen op te bouwen
  • Je leert conflicthanteringsvaardigheden die niet alleen in de huidige situatie, maar ook in de toekomst effectief zijn
  • Wat zijn de voordelen van het werken met een getrainde relatietherapeut?

Door te werken met een getrainde relatietherapeut kunnen jij en jouw partner profiteren van:

  • Een objectieve blik op jullie relatieproblemen
  • Extra steun en begeleiding voor individuele problemen
  • Een veilige, vertrouwelijke ruimte om waarheidsgetrouw te spreken zonder oordeel
  • Nieuwe manieren te leren om met elkaar te communiceren en samen te werken

Als jij en jouw partner problemen ondervinden in jullie relatie, weet dan dat er oplossingen beschikbaar zijn die werken. Relatietherapie is een effectieve manier om jullie emotionele verbinding te herstellen en samen weer sterker te maken. Door te werken met een getrainde relatietherapeut, leer je nieuwe manieren om te communiceren en samen te werken aan een gezonde relatie voor de lange termijn.