Relatietherapie Deventer – Pieter van Breevoort

Bij het starten van een liefdesrelatie verloop praten en plezier hebben, moeiteloos. Naarmate de tijd vordert en de verliefdheid meer omslaat in houden van en dus liefde, kan het gebeuren dat irritaties en de minder leuke kanten van je partner ineens zichtbaar worden. Ga je hier niet tijdig over praten, dan kan het gebeuren dat jullie relatie onder druk komt te staan. Van een normaal gesprek is geen sprake meer, terwijl ruzies en onbegrip hoogtij vieren. Tijd om de hulp van Relatietherapie Deventer in te schakelen.

Hulp van relatietherapie in Deventer

Al in onze jonge jeugd leren we hoe het is om liefde te ervaren en passen we overlevingspatronen toe. We zijn allemaal gebaat bij een gezonde dosis aandacht, liefde en veiligheid. Niet iedereen krijgt dezelfde normen en waarden mee. Als twee individuen bij elkaar komen, is het soms passen en meten. Als het niet vanzelf gaat en jij en je partner in een relatiecrisis terechtkomen die bol staat van ruzie, onbegrip en irritaties, kan relatietherapie Deventer de oplossing zijn.

Behoeften in kaart brengen

Frustraties en afstandelijkheid ontstaan vaak niet aan behoeftes wordt voldaan. Wat je nodig hebt, wordt onderdrukt en het wordt bijna onmogelijk om je partner nog te vertellen wat er bij je speelt. Door de stress en onzekerheid die dit met zich meebrengt, is van een rustig gesprek vaak geen sprake. Laten we samen jullie beider behoeftes in kaart brengen. Dit doen we door jullie beide afzonderlijk te laten vertellen wat jullie nodig hebben.

Vind de verbinding terug bij Relatietherapie Deventer

Heftige gebeurtenissen brengen je uit balans en kunnen je echt in de weg zitten. Je hebt een luisterend oor nodig, begrip en liefde. Wat jij nodig hebt, is niet altijd helder voor je partner. Het kan ook zijn dat jouw partner je niet kan geven wat jij nodig hebt. Ik help jullie om de verbinding met elkaar terug te vinden na ingrijpende gebeurtenissen, zoals:

  • overlijden
  • ziekte
  • ontrouw
  • werkloosheid
  • het krijgen van kinderen

Gedrag en emoties bij heftige incidenten

Vooral bij een heftig incident kun je ineens verrast worden door de manier van reageren van je partner. Zo kan er ineens een woede-uitbarsting plaatsvinden, ontstaan er geheimen of is er kritiek naar jou toe. Als reactie hierop ervaar jij heftige emoties en hier zelf uitkomen, lijkt ineens onmogelijk. Als je in heftige situaties geen oog voor elkaar hebt, ligt vervreemding op de loer. Het leven is niet maakbaar en onverwachte situaties blijven zich voordoen. Tijd om de verbondenheid te versterken met behulp van relatietherapie Deventer.

Signalen van vervreemding

Er zijn meerdere uitingen van gedrag waardoor je merkt dat er sprake is van vervreemding. Laten we in kaart brengen hoe het kan dat er tussen jullie sprake is van:

  • afstandelijkheid
  • toenemende kritiek
  • vluchten in verslaving
  • claimend gedrag
  • boosheid of irritatie

Jullie gaan met mijn hulp inzien dat jullie ondanks verschillende karakters toch samen op een goede manier door deze moeilijke fase heenkomen.

Van liefdespaar tot gezin

De geboorte van een kind is van grote invloed op jullie ritme en brengt gevoelens naar boven die jullie nooit eerder hebben ervaren. Doordat de kleine veel tijd opeist, kan het zijn dat tijd voor jullie samen erbij inschiet. Bij relatietherapie Deventer gaan we samen in kaart brengen hoe jullie ondanks de zorg voor de baby tijd voor elkaar kunnen vrijmaken.

Contact opnemen met relatietherapie in Deventer
Zien jullie in mij de therapeut die jullie weer op weg kan helpen naar een liefdevolle relatie en goede onderlinge communicatie? Neem dan contact op met mijn praktijk en bezoek mijn website. We gaan dan snel een eerste afspraak inplannen. Zie de hulp van mij het als de eerste stap om de verbinding tussen jullie weer te voelen en de communicatie weer nieuw leven in te blazen.