Relatietherapie Bilthoven – Arent Muller

relatietherapeut bilthoven

Is er in jullie relatie sprake van miscommunicatie of ruzie? Zijn er zaken die tussen jullie blijven spelen of gaat het op seksueel gebied niet zoals jullie zouden willen? Misschien is er een derde in het spel en is het vertrouwen daardoor ver te zoeken. Een liefdesrelatie kent net als andere relaties goede en minder goede periodes. De kunst is om hier niet in te blijven hangen, maar hulp te zoeken in de vorm van relatietherapie Bilthoven. Er is immers een reden dat jullie aan de relatie zijn begonnen. Laten we daarom samen kijken hoe we de irritaties en problemen oplossen en jullie weer met elkaar in verbinding brengen.

Geven en nemen

Waar in de prille relatie alleen oog is voor het fijne gevoel van verliefdheid, verandert het gevoel soms naarmate je als partners langer bij elkaar bent. Dit kan maken dat er gevoelens van onvrede of twijfel ontstaan. De negativiteit die dit met zich meebrengt, trekt dan een zware wissel op jullie samenzijn. Laat relatietherapie Bilthoven jullie helpen om van elkaar te leren wat de ander nodig heeft. Hierbij kijk ik graag samen met jullie hoe dit begrip binnen jullie relatie op een natuurlijke manier wordt verweven. Hiervoor zet ik graag EFT-therapie in.

Emotionally Focused Therapie (EFT)

Bij ruzies, problemen en miscommunicatie kom je als partners steeds verder van elkaar af te staan. Voor je het weet verzand je in een situatie waarbij jullie beiden je gelijk willen halen., met alle gevolgen van dien. Met Emotionally Focused Therapie leren jullie beiden hoe jullie met elkaar omgaan en welk effect dit heeft op de wederzijdse gevoelens. Het aanhoren van elkaars frustratie en ongenoegens is hierbij onmisbaar. Ik begeleid jullie gedurende het gehele traject, zodat jullie je allebei gehoord en gezien voelen. Hierdoor is het mogelijk om de situatie om te buigen naar een manier van omgang die helend is voor jullie liefdesrelatie. Door nu aan de bel te trekken, investeren jullie in het versterken van de relatie die jullie ooit zo liefdevol zijn gestart.

EFT Relatietherapie Bilthoven in 3 fases

Om weer echt tot elkaar te komen en de negatieve effecten op jullie relatie achter je te laten, doorlopen jullie bij relatietherapie Bilthoven 3 fases. Deze verlopen als volgt:

Stap 1: het doorbreken van de vicieuze cirkel

Jullie worden allebei waarnemer van de ruzies en de negatieve invloed die nu nog vat op jullie heeft. In deze fase zetten we alles op alles om de vicieuze cirkel te doorbreken. Dit kan alleen door open en eerlijk tegen elkaar te zijn. Tot de kern van jullie gevoel komen, is hierbij belangrijk. Wat doet het met je als je partner boos op je reageert of zich terugtrekt terwijl jij steun nodig hebt? Misschien gaan jullie beiden vol in de aanval bij conflicten. Dit onderkennen en leren begrijpen, maakt het mogelijk om te zien en te voelen hoe de ruzies tussen jullie in zijn komen te staan.

Stap 2. Diepere verlangens uitspreken tegen elkaar
Weten wat de ander van je verwacht, schept duidelijkheid. Niet altijd voel je als partner daardoor aan wat je wederhelft nodig heeft. Spreken jullie over en weer de diepere verlangens uit, dan stellen jullie je niet alleen open naar elkaar, maar gaan jullie elkaar weer echt verkennen. De verdieping die hierdoor ontstaat, prikkelt een frisse ontdekkingstocht naar elkaar en zorgt voor hernieuwde verbinding.

Stap 3. Dichter tot elkaar komen
Nu er weer sprake is van verbinding en wederzijds begrip, is het tijd om plannen te maken en nieuwe rituelen te bedenken. Jullie gezamenlijke inzet heeft ervoor gezorgd dat de liefde weer terug is en dat mag gevierd worden. Door de positieve manier van communiceren en het vernieuwde gevoel van liefde voelen jullie je gelukkig. Rustig en respectvol met elkaar omgaan en alles bespreekbaar maken, is daardoor mogelijk geworden.

Neem contact op met relatietherapie in Bilthoven

Zet die belangrijke stap in jullie relatie en bezoek mijn website. Samen gaan we aan de slag met het versterken van jullie samenzijn.