Relatietherapie Barneveld – Kim Lakke

“Hebben jullie vaak ruzie? Bestaan er onderwerpen waarover jullie maar niet kunnen discussiëren? Of zijn jullie ontevreden over jullie seksuele relatie? Vraag je je hardop af of het allemaal nog wel de moeite waard is? Het zou goed kunnen dat jullie op een punt zijn beland waarop niets meer vanzelf gaat. Zelfs stabiele relaties kunnen soms in deze situatie belanden. Maak ze weer bespreekbaar bij Relatietherapie Barneveld.

Mijn perspectief helpt

De oorzaken daarvan kunnen compleet verschillend zijn in elke relatie: vertrouwen kan worden beschaamd, er kan sprake zijn van betrokkenheid van een derde persoon, passie kan afnemen, maar ik zie ook stellen die bijna elke dag ruzie maken. In zulke tijden kan mijn perspectief helpen.

Vanwege al die ruzies groeien jullie steeds verder uit elkaar. En keer op keer reageren jullie op dezelfde negatieve manier op elkaar. Het gevoel van verbondenheid lijkt verder weg dan ooit. Misschien hebben jullie zelfs het punt bereikt waarop jullie geen echte warme gevoelens meer voor elkaar koesteren.

Er hangt een koele sfeer tussen jullie

Met alles wat nu gezegd is, komt jullie relatie steeds meer in het gedrang. Jullie reageren dan ook steeds geïrriteerder op elkaar. En hoe langer dit patroon aanhoudt, des te moeilijker wordt het om dit te doorbreken. Zo gaat het gewoon.

Het is belangrijk om te onthouden dat het nooit te laat is om iets te verbeteren. Zolang jij en je partner bereid zijn om naar elkaars frustraties en ongenoegen te luisteren en energie willen steken in het vinden van gezamenlijke oplossingen, valt er veel te bereiken in jullie relatie.

Pak jullie problemen aan bij Relatietherapie Barneveld

We zullen samen zoeken naar de disfunctionele strategieën die worden toegepast in intieme relaties, zoals hechtings- en verlatingsangst, en bespreken wat hiervan de gevolgen zijn.

Om een veilige hechting in de relatie te waarborgen, zijn bepaalde vaardigheden vereist. We leren elkaar beter kennen door middel van coping-strategieën en overlevingsdelen.

Achterliggende factoren zoals problemen met verbondenheid, trauma of een geschiedenis van moeilijke relaties met volwassenen kunnen van invloed zijn. Daarom kan het nodig zijn om verschillende vaardigheden te ontwikkelen ter ondersteuning van een relationele modus in jullie interacties.

Relatietherapie, hoe werkt dat?

Ik maak gebruik van diverse technieken. Een voorbeeld hiervan is Transactionele Analyse, gericht op communicatie tussen mensen. Wij leggen verbanden tussen jouw interne wereld en de externe wereld, zoals jouw gezin, relatie of werk. En met behulp van de voice-dialogue-methodiek en humor streef ik naar meer begrip tussen jullie. Deze methode biedt een effectieve manier om disfunctionele communicatiepatronen te herkennen, doorbreken en transformeren. Het resultaat is heldere en open communicatie zonder verborgen agenda’s. Omdat ik Act toepas, zijn de relatiedoelen ook gericht op het laten zien van ander gedrag gebaseerd op waarden die voor jullie belangrijk zijn.

Graag bespreek ik de details van de relatietherapie in een persoonlijk gesprek met jullie. Neem gerust contact op via het contactformulier.

Mijn tarief en adres
Ik neem graag de tijd, daarom hanteer ik 5 kwartier voor een sessie en reken ik €160.
Adres: Hoofdstraat 185, 3781 AE Voorthuizen

Hoe gaan jullie om met problemen?

Tijdens relatietherapie kijken we vooral naar hoe jullie omgaan met jullie problemen. Lukt het om de pijnpunten zo ter sprake te brengen dat beide partners zich gehoord en begrepen voelen? Wat weerhoudt jullie? Hoe gaan jullie ieder afzonderlijk om met je behoeften en emoties, evenals die van de ander?

Met relatietherapie help ik jullie vermogen tot probleemoplossing te vergroten. Het doel van de therapie is niet dat er nooit meer problemen zullen zijn, maar dat jullie ze op een constructieve manier kunnen aanpakken zonder elkaar kwijt te raken.