Relatietherapie Amsterdam –  Jan Willem van Sandick

Ontdek de verschillende vormen van relatietherapie en hoe ze je kunnen helpen problemen op te lossen binnen jullie relatie. Heb je het gevoel dat jij en je partner vastzitten in een negatieve spiraal? Zijn er communicatieproblemen, onverwerkte emoties of andere obstakels die jullie liefdevolle band verstoren? In dat geval kan hulp van relatietherapie amsterdam de sleutel zijn tot een gelukkigere en gezondere relatie. Lees hier meer over de verschillende vormen van relatietherapie en de problemen die samen met een gespecialiseerde therapeut aangepakt kunnen worden.

Wat is relatietherapie?

Relatietherapie is een vorm van psychotherapie die gericht is op het verbeteren van relaties tussen partners. Het is bedoeld voor stellen die moeilijkheden ervaren in hun relatie of huwelijk, of simpelweg willen werken aan het versterken van hun band. Relatietherapeuten zijn getraind in het begeleiden van koppels tijdens dit proces door middel van effectieve interventies, communicatietechnieken en emotionele ondersteuning.

Lees meer over mijn aanpak op mijn website.

Verschillende vormen bij Relatietherapie Amsterdam

Er bestaan verschillende benaderingen en technieken binnen de relatietherapie, elk met zijn eigen unieke focus en methoden. Hieronder zullen we enkele van de meest gebruikte vormen van relatietherapie uitleggen:

  1. Emotionally Focused Therapy (EFT)

EFT richt zich op de emoties die binnen relaties spelen en hoe deze onze interacties beïnvloeden. De therapeut helpt stellen om negatieve patronen te doorbreken, communicatie te verbeteren en een veilige emotionele verbinding op te bouwen.

  1. Gottman Methode

De Gottman Methode is gebaseerd op het jarenlange onderzoek van Dr. John Gottman naar succesvolle en onsuccesvolle relaties. Therapeuten leren stellen vaardigheden aan zoals effectief communiceren, conflicten beheersen en intimiteit bevorderen.

  1. Imago Relatietherapie

Imago Relatietherapie focust zich op het begrijpen van de onbewuste behoeften die partners hebben in een relatie. Het doel is om de dynamiek tussen beide partners te veranderen door deze behoeften te erkennen en met elkaar te delen.

Naast deze benaderingen zijn er nog vele andere vormen van relatietherapie beschikbaar, elk met hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Het is belangrijk om samen met je partner na te gaan welke methode het beste bij jullie past.

Welke relatieproblemen kunnen aangepakt worden?

Relatietherapie kan helpen bij een breed scala aan problemen binnen relaties. Of je nu last hebt van conflicten, gebrek aan communicatie of twijfels over de toekomst van je relatie, een gespecialiseerde therapeut kan je ondersteunen bij het oplossen van deze problemen. Enkele veelvoorkomende thema’s die behandeld kunnen worden bij Relatietherapie Amsterdam zijn:

  • Communicatieproblemen: Leer effectiever met elkaar te communiceren en misverstanden te verminderen.
  • Intimiteit: Herstel de verbinding op emotioneel, fysiek en seksueel gebied.
  • Ontrouw: Werk aan vertrouwen en herstel na ontrouw binnen de relatie.
  • Conflicthantering: Leer gezonde manieren om meningsverschillen op te lossen en conflicten te beheersen.
  • Veranderingen in de relatie: Effectief omgaan met veranderingen zoals het krijgen van kinderen, gezondheidsproblemen of een verhuizing.

Deze lijst is slechts een greep uit de vele mogelijkheden waarbij relatietherapie jou en je partner kan ondersteunen.

Neem actie en transformeer je relatie!

Heb je het gevoel dat jij en je partner klaar zijn om aan jullie relatie te werken? Aarzel dan niet langer en zet vandaag nog de eerste stap naar een sterke, liefdevolle en bevredigende relatie. Door samen te werken met een ervaren relatietherapeut kunnen jullie de obstakels overwinnen die jullie geluk in de weg staan.

Bij Relatietherapie Amsterdam begrijpen we hoe waardevol relaties kunnen zijn en bieden we deskundige begeleiding voor stellen die hun band willen verbeteren. Onze ervaren therapeuten zijn speciaal opgeleid in verschillende vormen van relatietherapie en hebben al talloze stellen geholpen om meer liefde, begrip en stabiliteit in hun leven te brengen.

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden van relatietherapie voor jou en je partner? Neem dan contact met ons op of vul het formulier in op onze website. Samen bouwen we aan een gelukkige en duurzame relatie waarin jullie jezelf kunnen zijn, elkaar kunnen steunen en samen uitdagingen kunnen overwinnen.