Relatietherapie Amersfoort – Kim Lakke

Veel mensen hebben te maken met relatieproblemen. Het is normaal dat er af en toe conflicten ontstaan in een relatie, omdat we als individuen met verschillende achtergronden en persoonlijkheden samenkomen. Echter, wanneer de ruzies aanhouden en de afstand tussen partners groter wordt, kan het een probleem worden.

Twijfel in relaties

In het begin van een relatie is alles vaak nog spannend en leuk, en je bent nieuwsgierig naar elkaar. Er is vaak een bepaalde aantrekkingskracht, zowel op emotioneel als seksueel vlak. Maar op een bepaald moment kun je je afvragen of je echt met de juiste persoon bent en of je wel echt samen oud wilt gaan worden. Het is belangrijk om deze twijfels serieus te nemen en te bespreken met je partner. Als je er niet uitkomt, kan het zijn dat je aangetrokken wordt tot iemand anders, of dat je verward raakt door je gevoelens.

Relaties zijn niet altijd makkelijk

Relaties kunnen ingewikkeld zijn en problemen kunnen overal vandaan komen. Interne twijfels en emoties, maar ook externe factoren zoals financiële problemen, verhuizingen, ontrouw, psychische problemen, kinderen krijgen of niet kunnen krijgen, en pensionering kunnen druk zetten op een relatie. Relatietherapie Amersfoort kan helpen om te kijken naar wat je zelf wilt in je leven met of zonder een partner. Maar ook wat je verwachtingen zijn van elkaar en wat je naar elkaar uit kunt spreken. Het kan leiden tot hernieuwde openheid en verbeterde communicatie.

Het kan helpen om samen naar een therapeut te gaan om de moeilijkheden of twijfels tussen jullie te bespreken. Het kan ook zo zijn dat je ervoor kiest om individueel te kijken naar je eigen aandeel in de relatie, wat je ervan verwacht en waar je tegenaan loopt. In beide gevallen kun je terecht bij een therapeut om te onderzoeken wat je wilt in je relatie en hoe je je tot elkaar verhoudt.

Zoek hulp bij Relatietherapie Amersfoort

Als de verschillen tussen jullie steeds duidelijker worden en jullie er samen niet meer uitkomen, kan het helpen om professionele hulp te zoeken. Bij relatietherapie gebruiken we verschillende technieken die zich richten op emoties en belevingen. Vaak is het moeilijk om de oorzaak van irritaties en boosheid te achterhalen en de onderliggende gevoelens te begrijpen. Dit kan leiden tot patronen in de relatie waar het moeilijk uit lijkt te komen. In de therapie helpen we jullie deze patronen te ontrafelen en meer begrip voor elkaar te ontwikkelen. Dit kan leiden tot het doorbreken van de patronen en meer ruimte om de liefde weer te laten bloeien.

Bij relatietherapie Amersfoort is het ook belangrijk om te kijken naar ieders achtergrond en hoe je als kind gehecht bent. Hechting speelt namelijk een belangrijke rol in relaties en kan de oorzaak zijn van plotselinge emoties die je eerder niet begreep. Tijdens de therapie wordt er gekeken naar hoe jij en je partner met elkaar omgaan en wat jullie missen in de relatie.

Mijn tarief en adres
Ik neem graag de tijd, daarom hanteer ik 5 kwartier voor een sessie en reken ik €160.
Adres: Hoofdstraat 185, 3781 AE Voorthuizen

Als jullie graag willen werken aan de relatieproblemen en weer harmonie en liefde willen vinden, neem dan gerust vrijblijvend contact op.