Relatietherapie Alkmaar – Rick Lindhout

De intieme band binnen een liefdesrelatie in stand houden vraagt om een open en prettige manier van communiceren en omgang. Alleen dan herken je tijdig problemen die zich binnen jullie relatie voordoen. Op het moment dat de communicatie problematisch wordt en er strubbelingen zijn, ligt het risico van relatieproblemen op de loer. Relatietherapie Alkmaar is er om de verbinding tussen jullie tweeën te hervinden en problemen in de toekomst op een gezonde manier te benaderen.

Van relatie naar irritatie

Na een periode van verliefdheid komt er een tijd waarin de relatie zich verdiept en er wordt gesproken over liefde. De roze bril van verliefdheid gaat af en de minder leuke kanten van elkaar worden zichtbaar. Dit is een geheel natuurlijk proces dat normaal gesproken niet voor problemen zorgt. Een ander verhaal wordt het als jullie voor elkaar gaan invullen wat de ander denkt en voelt, zonder dit te bespreken. De irritaties en ruzies nemen toe en het is bijna niet mogelijk om nog verandering aan te brengen.

Begrip voor elkaars wensen

Wat jullie denken en voelen, kan mijlenver uit elkaar liggen. Bij Relatietherapie Alkmaar gaan we samen aan de slag om jullie zonder oordeel naar elkaar te laten luisteren. Pas als je zelf hoort hoe de ander dingen voelt en graag ziet, lukt het om hier begrip voor op te brengen en dit in jullie relatie te verweven. Het is niet eenvoudig om als liefdespaar de meest intieme gevoelens en wensen aan een buitenstaander kenbaar te maken. Wees gerust, met mijn kennis en ervaring weet ik precies hoe ik met jullie moet omgaan. Wederzijds respect, veiligheid en vertrouwen zijn bij mij volop aanwezig.

Met welke problemen kun je terecht bij Relatietherapie Alkmaar?

Is er in jullie relatie sprake van een heftige situatie waardoor jullie de verbinding met elkaar niet meer voelen? Veelgehoorde situaties waarbij cliënten contact met mij opnemen zijn:

  • ontrouw
  • ziekte
  • overlijden
  • komst van kinderen
  • werkloosheid

Niet iedereen gaat op dezelfde manier om met een veranderende situatie. Steun en begrip van de ander is onmisbaar om lastige periodes te doorstaan. We gaan uitgebreid in op de emoties en wensen van jullie beiden. Daarbij gaan we ook kijken naar de start van jullie relatie. Hoe zijn jullie bij elkaar gekomen en welke fijne eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat jullie samen door het leven zijn gegaan? Door dit weer naar voren te halen brengen we de positiviteit langzaam maar zeker terug. Van daaruit starten we bij Relatietherapie Alkmaar naar het herstel van jullie relatie. Laat mij jullie helpen, coachen en bijstaan op een open en eerlijke manier.

Zelfbescherming

Een heftige situatie in het leven zorgt ervoor dat we als mensen van nature de neiging voelen om onszelf te beschermen. Iedereen doet dit op zijn of haar eigen manier. Waar de een zich terugtrekt, voelt de ander zich in eenzelfde situatie misschien boos of machteloos. Het is belangrijk om oog voor elkaar te hebben en respect te hebben voor ieders manier van omgang bij een uitdaging. Relatietherapie in Alkmaar helpt jullie om inzicht te verkrijgen. Dit is onmisbaar om bij tegenslag dit op een gezonde manier te benaderen. Op het moment dat jullie merken dat het anders kan, ontstaat ruimte om weer dichterbij elkaar te komen en de verbondenheid te voelen.

Contact opnemen

Kom vandaag nog vandaag nog in contact met relatietherapie Alkmaar, bezoek daarom mijn website. Ik plan in overleg met jullie een afspraak in, zodat de relatietherapie snel wordt gestart. Om er zo voor te zorgen dat negatieve invloeden niet langer vat hebben op jullie liefdesrelatie. Zie mijn hulp als de eerste belangrijke stap op weg naar het hervinden van de liefde die tussen jullie aanwezig is.