Online relatietherapie bij Kim Lakke

Hebben jullie vaak ruzie? Bestaan er onderwerpen waar jullie maar niet over uit kunnen komen? Of zijn jullie ontevreden over jullie seksuele relatie? Vraag je je hardop af of dit allemaal nog wel de moeite is? Het is goed mogelijk dat jullie op een punt zijn beland waarop alles niet meer vanzelf gaat. Zelfs de meest solide relaties kunnen soms in deze situatie terechtkomen. Maak ze weer bespreekbaar tijdens online relatietherapie.

Online relatietherapeut Kim

Mijn perspectief helpt
De oorzaken hiervoor kunnen compleet verschillend zijn in elke relatie: het vertrouwen kan geschaad zijn, er kan sprake zijn van een derde persoon, de passie kan afgenomen zijn, maar ik zie ook stellen die bijna dagelijks ruzie maken. Op zulke momenten kan ik met mijn perspectief helpen.

Door al die ruzies groeien jullie steeds verder uit elkaar. En telkens reageren jullie op dezelfde negatieve manier op elkaar. Het gevoel van verbondenheid lijkt verder weg dan ooit. Misschien hebben jullie zelfs het punt bereikt waarop jullie geen echte warme gevoelens meer voor elkaar hebben.

Er hangt een koele sfeer tussen jullie
Met alles wat er nu gezegd is, komt jullie relatie steeds meer op losse schroeven te staan. Jullie reageren dan ook steeds geïrriteerder op elkaar. En hoe langer dit patroon blijft bestaan, des te moeilijker wordt het om dit te doorbreken. Zo gaat het nu eenmaal.

Het is belangrijk om te onthouden dat het nooit te laat is om iets te verbeteren. Zolang jij en je partner bereid zijn om naar elkaars frustraties en ongenoegen te luisteren en energie willen steken in het vinden van gezamenlijke oplossingen, is er veel te bereiken in jullie relatie.

Pak jullie problemen aan met online relatietherapie

We gaan samen op zoek naar de disfunctionele strategieën die worden toegepast in intieme relaties, zoals binding- en verlatingsangst, en bespreken de gevolgen hiervan.

Om een veilige hechting in de relatie te waarborgen, zijn bepaalde vaardigheden vereist. We leren elkaar beter kennen door middel van coping-strategieën en overlevingsdelen.

Achterliggende factoren zoals hechtingsproblemen, trauma of een geschiedenis van moeilijke relaties met volwassenen kunnen van invloed zijn. Hierdoor kan het nodig zijn om verschillende vaardigheden te ontwikkelen ter ondersteuning van een relationele modus in jullie interacties.

Online relatietherapie, hoe gaat dat?

Eén van de voordelen van online relatietherapie is dat je dit kunt doen in een vertrouwde omgeving, zoals thuis. Dit kan ervoor zorgen dat jullie meer ontspannen zijn en je gemakkelijker open kunnen stellen tijdens onze gesprekken. Bovendien hoef je de deur niet uit. Dus geen oppas als er kinderen (jong of oud) zijn en al op bed liggen. Jullie kunnen samen thuis blijven en vanuit jullie vertrouwde omgeving inbellen.

Een ander voordeel is dat online therapie direct beschikbaar is. Je hebt geen verwijzing nodig en hoeft niet te wachten op een afspraak. Hierdoor kun je snel beginnen met het werken aan jullie relatie en eventuele problemen aanpakken.

Ik maak gebruik van diverse technieken. Een voorbeeld hiervan is Transactionele Analyse, wat zich richt op de communicatie tussen mensen. We leggen verbanden tussen je interne wereld en de externe wereld, zoals je gezin, relatie of werk. En met behulp van de voice-dialogue methodiek en humor streef ik naar meer begrip tussen jullie.

Deze methode biedt een effectieve manier om disfunctionele communicatiepatronen te herkennen, doorbreken en transformeren. Het resultaat is een heldere en open communicatie zonder verborgen agenda’s. Omdat ik Act toepas zijn de relatiedoelen ook gericht op ander gedrag gaan laten zien gebaseerd op waarden die voor jullie belangrijk zijn.

Graag bespreek ik de details van de relatietherapie in een persoonlijk gesprek met jullie.

Mijn tarief
Ik neem graag de tijd, daarom hanteer ik 5 kwartier voor een sessie en reken ik €160.

Hoe gaan jullie met problemen om?

Tijdens online relatietherapie kijken we vooral naar hoe jullie met jullie problemen omgaan. Lukt het om de pijnpunten op zo’n manier bespreekbaar te maken dat beide partners zich gehoord en begrepen voelen? Wat houdt jullie tegen? Hoe gaan jullie ieder afzonderlijk om met je behoeften en emoties, evenals die van de ander?

Met relatietherapie help ik jullie vermogen tot probleemoplossing te vergroten. Het doel van de therapie is niet dat er nooit meer problemen zullen zijn, maar dat jullie ze op een constructieve manier kunnen hanteren zonder elkaar kwijt te raken.

Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt of als jullie een afspraak willen maken.